Custom Surfboards

Bij Gliding Dutchman is het mogelijk om een custom surfboard te bestellen. Gliding Dutchman focust zich vooral op surfboards met een retro touch: qua shapes en design. Voor surfplanken op maat leveren wij vooral fishes, eggs en lonboards in klassieke subtiele kleuren. Onze custom surfboards worden met de hand in Nederland gemaakt. De boardmodellen zijn veelal getest in onze Noordzee. 

Met een bak koffie bespreken wij de ideeën van het ideale custom surfboard dat de klant in gedachten heeft. De klant heeft de mogelijkheid om de shape groen licht te geven voordat wij verder gaan met het proces. Wij moedigen de klant juist aan om tijdens het bouwproces het toekomstige board te komen bewonderen. 

Hieronder is een prijsindicatie per feet aan board te zien. Bepaalde eisen kunnen de prijs beïnvloeden (kleur, shapes, polijsten, vin set up).

Standaard €130,- euro per feet

 

Klein eigen logo €25,-

Groot eigen logo €50,-

Extra boxen voor sidebites €25,- per paar

Afwerking is standaard is satin/mat finish

Afwerking polish finish €75,-

Losse Vinnen op aanvraag

Houten Glass on fins €100,-

Custom board sock €30,-

*Aan bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Alle prijzen inclusief btw

Shapes

Mini Simmons

Ondanks dat de klassieke Mini Simmons zeer kort is, is dit type board erg breed en dik. De extra brede en dikke aspecten van de Mini Simmons zorgen voor veel volume voor een een tamelijk kort board. Dit geeft het board een skatey gevoel. 

De Simmons peddelt makkelijker in dan shortboards. Echter in verhouding tot longboards moet de surfer meer moeite doen met peddelen. Omdat het board onder de 6 foot is, is het gemakkelijk mee te nemen. 

De mini Simmons van Gliding Dutchman heeft een single bottom concave. 

Vinnen: gebruikelijke twin keel set up. Eventueel quad set mogelijk

Fish

De Fish is een tamelijk kort, dik en breed board. Kenmerkend is de fish tail die volumevermindering zorgt achterin het board. Fish surfboards zijn goed voor gemiddelde mushy/rommelige dagen: typische Noordzee condities. Veel volume bij de borst zorgt ervoor dat het board sneller paddelt dan bijvoorbeeld een shortboard van dezelfde lengte. 

Voor een custom fish surfboard kun jij bij Gliding Dutchman terecht. Los van de typische fish tail zijn er nog talloze aspecten die jij kunt kiezen voor jouw custom fish. 

Wij leveren fishes als twin fin of quad fin. De twin fin set zorgt voor snelheid en snappy turns. De Quad fin setup zorgt voor meer hold en grotere zwiepende bochten. Daarnaast kunt u kiezen tussen fin pluggen of glass-on houten vinnen voor uw custom surfboard. 

 

Egg/midlength

North Sea Egg's bij Gliding Dutchman worden gezien als instapmodel in de wereld van hardtop surfboards voor beginners. Ook voor de gevorderde surfer is dit een goede surfplank om op de wat rustigere dagen veel golven te kunnen pakken. 

Doordat er zich relatief meer volume in de voorkant van het board bevindt, kan men meer snelheid maken met peddelen. Sneller kunnen peddelen betekent meer golven pakken!

In verhouding tot een longboard lever je meer peddelsnelheid in. Daarentegen surft de North Sea Egg wel weer soepeler dan een longboard.

Gliding Dutchman's North Sea Egg's zijn rond de 7'6". 

Fin setup: Single fin of 2 + 1 set up (minder grote single fin met 2 sidebites)

 

Longboard

Een surfboard boven de 9 foot noemen wij een longboard. Naast de lengte zijn er een aantal aspecten die een grote invloed hebben op de shape van het custom longboard. Hoewel de shape van het custom longboard boven de 9 foot in lengte blijft, kan een longboard als een alles pakkende allrounder, of als een technische nose rider surfen. 

Beginnende surfers profiteren het meest van een allround longboard shape om het longboarden onder de knie te krijgen.

Voor de surfer die het liefst zo lang mogelijk op de neus staat shapen wij bepaalde aspecten zo dat het noseriden optimaal maakt. Daarentegen is een Custom noserider longboard moeilijker te surfen voor beginnende surfers.

Design en Kleur

Bij al onze custom surfboards zorgen wij voor een gewenste kleur door pigment aan de hars toe te voegen, de klassieke manier! Bij het bespreken van het design van de surfplank kiest de klant de kleur uit op ral-nummer. 

Naast het kiezen van de basiskleur is er de optie om delen van het custom surfboard een andere kleur te geven, dit noemen wij resin panels en rail bands. 

Custom logo

Bij Gliding Dutchman kunnen wij het logo van jouw bedrijf of club op het custom surfboard aanbrengen.

Inlays

Voor jouw custom surfboard is het mogelijk om een katoenen stof aan het laminaat toe te voegen, dit worden ook wel deck inlays genoemd. Door een stof toe te voegen krijgt het surfboard een mooi patroon.

Fin Setup

Wij hebben een grote variatie aan fin set ups tot onze beschikking. Per custom surfboard zijn er verschillende set ups mogelijk. Zo gebruiken wij in onze shapes:

  • Futures finpluggen
  • US-box voor single fins
  • Glass on keel fins/ quad fin setups

 Combinaties van bovenstaande fin set ups zijn uiteraard mogelijk. Denk aan boards met 5 future plugs tot op maat gemaakte glass on fins. 

Bij interesse bent u welkom voor een koffietje in de werkplaats te Halfweg (Amsterdam - Haarlem), mail naar: info@glidingdutchman.nl of whatsapp naar 0648669700.